Al die decoratie binnenshuis is vanzelfsprekend ongelooflijk leuk. Maar hoe zit het me de gevel? De buitenkant van je woning zorgt namelijk wel voor de eerste indruk van iedereen die je huis bezoekt. Eerste indrukken zijn erg belangrijk, ook bij je huis. Met onze leuke ideeën voor gevel decoratie kun je alvast inspiratie opdoen. 

De vlag uit hangen 

Het heeft een wat typische Nederlandse charme: vlaggen aan een gevel. Het kan de vlag zijn van je favoriete voetbalclub, de vlag van Nederland of de vlag van je provincie. Maar je kunt ook kiezen voor een vlag die overeenkomt met andere kleuren in huis. Zo kun je jouw interieur en exterieur met elkaar matchen. 

Zonnescherm

Op zonnige dagen kun je met een knikarmscherm extra genieten van de buitenlucht. Het grote voordeel van een knikarmscherm is dat je veel ruimte overhoudt onder het scherm. Je kunt het opleuken met tafels, stoelen en ander tuinmeubilair waarmee je jouw terras kunt aankleden. 

Op zoek naar andere ideeën voor zonwering? Neem dan een kijkje op de website van www.rainbow-collection.nl

Een verticale tuin

Je hebt ze vast wel een keer gezien. Mooie landelijke woningen waarbij de voor- en zijkant helemaal begroeid is met klimop. Een klimop kan echter wel problemen veroorzaken. Door de hardnekkige wortels kunnen de muren poreus raken. Dit zorgt in de loop der tijd voor lekkages. Er zijn natuurlijk alternatieven zoals verticale tuinen. Je krijgt hetzelfde effect, maar op een veilige manier.

Hang decoratie

Een verticale tuin is niet voor iedereen weggelegd. Het vergt veel werk of valt niet helemaal in de smaak. Je kunt jezelf altijd nog op de hang decoratie richten. Je vindt tegenwoordig overal leuke hangpotten voor het interieur. Maar je kunt ze natuurlijk ook buiten gebruiken voor de gevel. Heb je helemaal niks met planten? Dan kun je nog op zoek gaan naar andere leuke decoratie die je aan de gevel kunt hangen. Vergeet ook de verlichting niet van de voorgevel!