Ben jij van plan je badkamer te renoveren? Dan is het belangrijk om een aantal tips te volgen die je helpen bij het maken van de perfecte badkamer. In dit artikel vertellen we je wat je wel en niet kan doen met je badkamer en waar je nou echt op moet letten! 

Werk met een budget

Je badkamer moet niet tien tot honderden duizenden euro’s gaan kosten, de vuistregel bij een renovatie van een badkamer of keuken is dat deze maar 15% van de waarde van het huis mag kosten. Op deze manier verlies je geen winst mocht je je huis willen verkopen. Als je wilt besparen op je badkamer kan je bij ventilatieshop gemakkelijk en goedkoop een buisventilator aanschaffen. Maar op de lange duur kan je nog meer geld besparen door een buisventilator met timer te kopen, zo wordt deze alleen gebruikt wanneer jij hem nodig hebt en bespaar je energie wat je ook geld bespaart.

Creëer een flow van slaapkamer naar badkamer

Zie de badkamer als een verlengstuk van de slaapkamer. Bij het ontwerpen van de badkamer wil je een element van stroming en consistentie in het ontwerp behouden. Dat hoeft niet dezelfde kleuren en inrichting te betekenen, maar met een paar subtiele details kom je al een heel eind. Je kunt bijvoorbeeld een kenmerkende muur aan de badkamer toevoegen met dezelfde muurkleur uit de slaapkamer. Pas vervolgens de rest van de badkamer aan met een eigen schema. Gebruik voor accentkleuren dezelfde tinten uit de slaapkamer voor hardware-afwerkingen of kastkleuren. Je kunt ook spelen met contrasten, zoals een donkere slaapkamer met een lichtere badkamer. Zorg er wel voor dat je complementaire tonen gebruikt, zodat de overgang niet te gescheiden is.

Badkuipen zijn persoonlijk

Badkamer ontwerpen in blogs en tijdschriften tonen typisch een luxe ligbad als onderdeel van de lay-out. Hoewel dat voor sommigen aantrekkelijk kan zijn, moet je niet het gevoel hebben dat je badkamer er een moet hebben. Een badkamerontwerp moet je levensstijl in de badkamer doen weerspiegelen. Als je graag thuis spa-dagen hebt, dan is een badkuip een geweldige toevoeging. Ga je liever douchen, kies dan voor een ruime inloopdouche-inrichting. Een badkuip kan altijd later worden toegevoegd, dus voeg er geen toe tenzij het de juiste toevoeging is voor jouw behoeften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *