Een sedum dak voor een duurzaam en wintervast groendak

Sedummatten, kleurrijk en onderhoudsvriendelijk

Sedummatten hebben als basis een met kunststof versterkte en biologisch afbreekbare kokosmat. Hierop wordt een dunne laag substraataarde aangebracht waarin ongeveer 10 verschillende soorten sedumplanten worden voorgekweekt. Sedumplanten zijn vetplanten waarvan er wel honderden varianten bestaan, elk met hun eigen bloeiwijzen en bloeiperioden. Door de variatie aan sedumplanten, zullen sedummatten dus gedurende het ganse jaar wisselende kleuren vertonen. De stevige en vlezige bladeren van de planten overleven elke winter en vormen bovendien de waterreserve van de plant zodat deze ook droge zomers kan doorstaan.

Sedummatten, ideaal voor een groendak

Met sedummatten kan u uw dak omtoveren tot een prachtig en onderhoudsvriendelijk groendak. Met hun laag gewicht is de kans klein dat uw dak niet geschikt is om sedummatten te dragen. Eens de sedummatten op uw dak zijn aangebracht, zullen ze uw dak bovendien beschermen tegen invloeden van buitenaf zodat de levensduur van uw dak wordt verlengd. Een sedum dak zorgt voor een goede temperatuurregulatie in uw woning. In de winter houdt het de warmte binnen zodat uw energiefactuur lager blijft en in de zomer houdt het de hitte buiten wat het tot een natuurlijke airconditioning maakt.

Sedumdaken voor een groenere en gezondere stadsomgeving

Groendaken in de stad zorgen niet alleen voor een groenere omgeving, ze zorgen ook voor een gezonder klimaat. Ze brengen niet alleen meer zuurstof in de lucht, ze zuiveren de lucht ook van fijn stof. Bovendien vormen ze aantrekkelijke biotopen voor insecten en vogels. Ze zorgen ook voor verkoeling op broeierige zomerdagen en ze helpen de huiswaterhouding in de stad, waar het ondoordringbaar oppervlak sowieso groter is, mee te reguleren.

Een sedum dak, zo gefixt

Sedummatten zijn eenvoudig op te rollen zonder dat de sedumvegetatie hierdoor wordt beschadigd. Ze kunnen dus gemakkelijk en voordelig worden getransporteerd. Ze worden opgerold en volledig gebruiksklaar geleverd zodat ze onmiddellijk kunnen worden aangebracht op uw dak.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*