Hoe verf ik mijn huis zo snel mogelijk?

Verven kan een vervelend werkje zijn en gaat zo ook veel tijd innemen. Het is ook lastig wanneer je niet weet waar je moet beginnen en de juiste materialen niet in huis hebt. Echter, als je een beetje weet wat je doet, hoeft dit helemaal niet zo lang te duren en kan het ook leuk zijn. In deze blog vertel ik hoe je dit het beste aanpakt en van jouw huis weer iets moois maakt!

Organisatie is belangrijk

Als het om schilderen gaat, is een voorbereiding de helft van het werk. Je moet je meubels, kozijnen en vloer afplakken, zodat deze niet vuil worden. Je moet de juiste verf kopen, dit is misschien nog wel het moeilijkst. Je moet nadenken over het materiaal waarop je gaat schilderen en soms moet je ook verschillende lagen op je muur zetten voordat het klaar is. Sigma s2u Nova Satin bijvoorbeeld kun je niet zomaar op je muur zetten. Deze verf is enkel geschikt als traplak op hout. Ook heb je producten die alleen voor buiten geschikt zijn zoals Sigma s2u Allure Gloss. Deze voorbereiding kost veel tijd, maar zo weet je wel precies wat je moet doen en heeft je muur op het einde geen gaten.

Let op!

Voordat je met schilderen kunt beginnen, moet je muur hierop voorbereid worden. Vaak zijn nog stukjes gedroogde verf te zien van een huurder voor jou bijvoorbeeld. Schuur deze uitstekende verf brokjes weg met schuurpapier. Als dit niet gedaan wordt, blijft de nieuwe verf niet goed plakken. Heb je gaten in je muur? Dan moeten deze eerst opgevuld worden met plaaster. Vervolgens ga je ook dit schuren met schuurpapier om een mooie vlakte te hebben. Nu ben je klaar om te beginnen met schilderen.        

Borstel

Hou een borstel en een rol bij de hand. Een borstel is ideaal voor de hoeken, zodat je alles goed bereikt. Met je borstel een hele kamer schilderen duurt alleen lang. Hou daarom ook zeker een rol bij de hand. Hiermee kun je snel grotere vlaktes schilderen.