De badkamer is een ruimte waar je meerdere keren per dag gebruik van maakt. Daarom is het belangrijk dat de badkamer is ingericht naar jouw wensen. Echter is de badkamer vaak een (te) kleine ruimte, waardoor je goed moet nadenken over de inrichting hiervan.

Bepaal eerst welke elementen je minimaal in je badkamer wilt hebben. Alleen een douche? Een bad en douche? Toilet in de badkamer of in een aparte ruimte? Kies je voor een industriele sfeer met een beton cire meubel of voeg je hout toe voor warmte?

Wanneer je een kleine badkamer gaat indelen, is het belangrijk om eerst te bepalen wat je allemaal in je badkamer wil hebben. Wil je alleen een douche, een bad, ook nog een wc of allemaal? Het kan erg lastig zijn om een kleine badkamer in te delen wanneer je een bad, douche, beton cire badkamermeubel en wc in je badkamer wil maar dit is zeker niet onmogelijk. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden waardoor je toch kunt genieten van een heerlijk bad in een kleine badkamer:

Kleine badkamer met bad

Wanneer je een hoek vrij hebt in de badkamer, is een hoekbad de beste optie. Een hoekbad is ten opzichte van een gewoon bad ruimtebesparend en een fijne oplossing voor in een kleine badkamer. Daarnaast zijn de hoekbaden verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals a-symmetrisch, vijfhoekig, zeshoekig en kwartrond.

Kleine badkamer met inloopdouche

Een inloopdouche past vaak makkelijk in een kleine badkamer. Wanneer je de inloopdouche op de juiste manier plaats, neemt het namelijk niet veel meer ruimte in beslag dan een douchecabine. Wanneer je de inloopdouche plaatst met een dunne, glazen zijwand en de vloertegel goed laat aflopen, zal de douche weinig ruimte in beslag nemen. Doordat de tegel voldoende afloopt, zal het water snel wegspoelen en kun je vlak naast de douche ook andere producten plaatsen.

Kleine badkamer met wc

Heb je een kleine badkamer en wil je hier ook graag een toilet in plaatsen? Zelfs dat is mogelijk in een kleine badkamer wanneer je de badkamer op de juiste manier indeelt. Een toilet hoeft niet veel ruimte in beslag te nemen. Kies voor een kleiner beton cire badkamermeubel en hou ruimte over. Wanneer je bijvoorbeeld een douche en een toilet naast elkaar plaatst, zorg er dan voor dat je een douche neemt met minimaal één vaste zijwand in plaats van dubbelde douchedeuren. Hierdoor kun je het toilet dicht tegen de douchewand aan plaatsen en zul je geen last hebben van openslaande deuren wanneer je op het toilet zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *