Vijg planten brengen exotisch leven in en om je woning

Door vijg planten te integreren in je interieur of in je tuin, breng je veel groen en rust in je omgeving. Ze bestaan in veel formaten en in diverse snoeivormen. Je vindt kleine vijgplantjes op stam, grotere vijgplanten met een dunne stam of hoge vijgplanten met een dikkere stam. Je kiest precies die boom die jij wenst. Bekijk goed de standplaats en hoe hoog de boom kan worden. Een vijg plant kan best wel wat uitlopen. Maar mits de juiste verzorging kom je al een heel eind ver.

Winterhard of niet?

Vijg planten komen uit het Zuiden, maar het zijn sterke bomen. De meeste zijn winterhard. Maar kijk toch goed bij de beschrijving van de plant om nog even te checken of je ze buiten mag laten staan in de winter. Als je deze punten in acht neemt, beloont een vijgenplant jou met heerlijke vruchten en mooie grote bladeren. De meest voorkomende vijgen in onze streken zijn zoete groene en zoete donkere vijgen. Ze smaken heerlijk in vruchtensalades of nagerechten. Wat kan er verser zijn dan zomaar je eigen vijgen plukken en uit het vuistje eten?

Zin in nog meer exotische heerlijkheden?

Naast vijg planten kun je ook andere zuiderse planten en bomen aankopen. Kies voor fruitbomen zoals citroen-, sinaasappel-, mandarijn- of limoenboompjes. Of wil je je collectie fruit uitbreiden met druiven, kumquat, limequat of nog ander? Het kan! Heerlijke exotische fruitcocktails wachten op jou! Je plaatst de verschillende planten gewoon bij elkaar voor een tropisch resultaat in je tuin. Hierbij kun je nog mooie bloemen zoals bougainvillea of oleander kiezen. Of ga je voor de bijzondere paradijsvogelbloemen? Yuccas, agaves en palmen zijn een van de vele andere tropische planten die je tuin helemaal een exotische tint geven. Kies ze zorgvuldig uit en laat ze eenvoudig thuis bezorgen. Zo kun je meteen aan de slag om je binnentuin of serre, tuin, terras of balkon in te richten.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*