Waarom je voor tapijttegels moet kiezen

Ben je net ingetrokken in een nieuwe woning en moet je een nieuwe vloer leggen? We helpen je bij deze keuze. De wereld van vloeren is groot, er zijn namelijk verschillende vloeren: tapijt, vinyl, pvc, laminaat, plavuizen, het aanbod is oneindig. Maar tegenwoordig is het ook erg in de mode om tapijttegels te leggen. We leggen je in dit artikel uit, waarom je hiervoor zou moeten kiezen. Hopelijk kan je hierdoor een betere keuze maken wanneer het de beurt is om de vloer te gaan leggen! (Bron: magic carpets).

Creatief

Met tapijttegels kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan. Dit komt namelijk doordat tapijttegels in vele kleuren en maten verkrijgbaar zijn. En vergeet niet, met meerdere kleuren en maten is het ook leuk om een motief in de vloer te maken, dat uniek is in jouw huisje. Tapijttegels kunnen ook geleverd worden in een motief en meestal wordt dit gedaan om een ruimte groter te maken dan hij in eerste instantie is. Dit wordt gedaan met motieven in horizontale lijnen en verticale lijnen. De horizontale lijnen zijn voor lange kamers die breder moeten lijken en de verticale lijnen zijn voor kamers die breed zijn en juist langer moeten lijken dan ze werkelijk zijn! Deze illusie is makkelijk te bereiken met tapijttegeles, maar moeilijker met andere vloertypes.

Goedkoop

Een tapijt tegel kan goedkoper zijn dan je in eerste instantie denkt. Je kan ze namelijk bij outlet magazijnen opkopen of B kwaliteit tapijttegels aanschaffen. Dit zijn tapijttegels die aanzienlijk lager zijn in prijs.

Onderhoud

Het onderhoud aan tapijttegels is ook makkelijk. Naast dat je de normale hoeveelheid moet stofzuigen als bij de andere vloertypes is het ook gemakkelijk te onderhouden wanneer deze bijvoorbeeld kapot zijn of je een vlek hebt doordat je iets gemorst hebt. Je vervangt namelijk heel gemakkelijk de aangetaste tapijttegel! Dit is handiger dan bij vloertypes waar de hele vloer opnieuw gelegd zou moeten worden.