pelletkorrels kopen

Iedereen die zijn eigen vier muren met houtpellets verwarmt, heeft een goede beslissing genomen.

Want de pelletkorrels zijn vele malen goedkoper dan andere brandstoffen en zullen dat waarschijnlijk ook blijven. Het is daarom raadzaam om te overwegen de kachel te vervangen en zo over te stappen op een milieuvriendelijk en efficiënt pelletverwarmingssysteem.

De olieprijs is nu bizar hoog, deze bepaald in Nederland ook grotendeels de gasprijs. Daarnaast is de olieprijs afhankelijk van de beurs. Dit betekent dat het op elk moment snel weer kan stijgen of kan dalen. Voor hout kan worden aangenomen dat de prijsschommelingen minder uitgesproken zijn en ook hun prijsniveau gunstig zullen handhaven. Houtpellets zijn een geweldige manier om uw huis te verwarmen voor milieu- en kostenbewuste bouwers en modernisten. Bovendien zijn pelletkorrels gemaakt van een restproduct van de houtverwerkende industrie.

De kosten aardgas schommelen de laatste jaren sterk, terwijl de pelletprijzen in Nederland relatief stabiel zijn gebleven. Daarom kun je het beste pelletkorrels kopen. Ook het feit dat de productiecapaciteit de afgelopen twee decennia meer dan verdrievoudigd is, heeft bijgedragen aan het constante prijsniveau.

Bovendien heeft de standaardisatie van Europese kwaliteitsnormen de markten vergroot. Als gevolg hiervan is er tegenwoordig een hoge mate van voorzieningszekerheid en prijsstabiliteit.

pelletkorrels kopen

Waarom pelletkorrels kopen

Waarom zijn houtpellets überhaupt zo efficiënt en milieuvriendelijk?

Hout heeft in principe veel onmisbare voordelen vergeleken met andere brandstoffen: hout is aan de ene kant klimaatneutraal en aan de andere kant niet onderhevig aan grote prijsschommelingen.

Hout groeit terug en is dus niet eindig in vergelijking met olievoorraden. Met houtpellets kan dus op een milieuvriendelijke manier worden verwarmd.

De productie van pellets voor pelletverwarming vereist ook aanzienlijk minder energie dan de levering van fossiele brandstoffen.

Ook op het gebied van verbranding kunnen pelletverwarmingssystemen goed scoren, omdat er alleen een kleine hoeveelheid as overblijft die met het huisvuil of bij het compost kan worden afgevoerd. Bovendien komt bij het verbrandingsproces slechts zoveel CO2 vrij als door natuurlijke rotting zou ontstaan, wat de pelletverwarming is een bijna CO2-neutrale warmtebron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *