versus gordijnen

Lees over sfeer scheppen door gordijnen toe te voegen aan je interieur. Gordijnen hebben zich bewezen, maar zijn beter dan vroeger. Het is ook raamdecoratie wat daadwerkelijk iets toe kan voegen, iets kan betekenen voor het wooncomfort. Lees verder over kiezen voor gordijnen.

Het laat geluiden dempen

De lichtval in een woning moet je reguleren en je moet inkijk voorkomen. Er moet dus iets voor het raam. Vroeger was er geen keuze, je had enkel vitrage en overgordijnen. Toentertijd realiseerden de mensen niet dat het meer deed dan zorgen voor een mooie lichtval, de mogelijkheid om te verduisteren, en dat het voor privacy zorgde. Al dat textiel voor en naast het raam dempte ook geluiden. Vroeger was er in een woning nooit een hinderlijke galm, maar nu als het harde vloerbedekking heeft en lamellen voor de ramen, dan is de akoestiek niet als goed te omschrijven. Door te kiezen voor gordijnen ga je in feite terug in de tijd, maar versus gordijnen is raamdecoratie van nu. Als je het mooie en strakke wavegordijn bekijkt, dan zie je een modern product.

Vroeger waren de CV radiatoren een probleem

In de tijd dat er centraal in de woonkamer een kolen- of gaskachel stond hadden de overgordijnen van velours een goede isolerende werking. Later kwam CV, de radiatoren kwamen onder de ramen, en als je dan de overgordijnen dicht deed viel de radiator achter het gordijn. Dus de warmte zat tussen de gordijnen en het raam. Een oplossing was de gordijnen inkorten tot op de vensterbank, of het gordijn achter de radiator stoppen, maar beide oplossingen was geen mooi zicht. Nu bij steeds meer woningen de warmte uit de vloer komt is er meer mogelijk met overgordijnen. Het gaat dus echt om gordijnen twee punt nul. In alle opzichten is het moderner dan vroeger maar ondertussen doet het alles om de goede sfeer te scheppen in huis. Het beste is om versus gordijnen online te bekijken. Je weet wat voor woonstijl je nu hebt, het is enkel nog zoeken welke gordijnen daarbij mooi zullen aansluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *