Wat is een kamersteiger en wanneer heb je er eentje nodig?

Kamersteiger

Heb je een klusje in huis dat geklaard moet worden maar kun je er niet bij? Dan kun je een ladder kopen. Het zou echter kunnen dat een kamersteiger een beter idee is.

Kamersteiger

Wanneer je een muur gaat verven of behangen, moet je telkens de ladder een stukje opschuiven. Anders kun je immers nooit de hele muur bereiken. Dat kun je doen wanneer het om een relatief kleine ruimte gaat, maar als je meer ruimte hebt dan wordt dit al snel heel vervelend. In dat geval kun je kiezen voor een kamersteiger want dit bespaart ook nog je lichaam. Je rug zal je dankbaar zijn.

Wat is een kamersteiger?

Een steiger zie je vaak tegen gebouwen aan staan die gerestaureerd moeten worden. Daar kennen we ze in principe van. Een kamersteiger lijkt daar op maar is een  kleiner. De steiger is specifiek voor gebruik in kamers en woningen en is dus ook minder hoog. Daarnaast is het niet nodig om je vast te maken aan de kamersteiger. Het is een verlengde plank met bouwwerk eromheen, waardoor je op hoogte aan een hele muur kunt beginnen.

Afmetingen

Kamersteiger

Er zijn verschillende maten steigers te koop en te huur. Kopen is alleen nuttig wanneer je de steiger vaker denkt te gaan gebruiken. Bij een paar kleine projecten is huren verstandiger. De afmetingen, zowel in hoogte en breedte, zijn niet altijd hetzelfde. Meet je ruimte op om erachter te komen welke kamersteiger jij moet hebben. Deskundig advies kan je altijd goed op weg helpen.