Als je zelf aan de slag gaat met hout kan je de mooiste bouwwerken maken, en als je er een beetje extra tijd en energie in steekt kan je hele mooie projecten klaarkrijgen die helemaal passen bij jouw huis, plan en wensen. Wat je ook gaat maken, de materiaalkeuze is erg belangrijk voor het eindproduct.

Kleur van het hout

De kleur van het hout zorgt voor de uitstraling van je eindproduct. Of je nu een kast maakt, een overkapping in elkaar zet of de muur afdekt met hout, de houtsoort dat je kiest bepaald hoe deze er uiteindelijk uit komt te zien. Hout kan rood zijn van kleur als je kiest voor douglas hout, of juist licht als je gebruik maakt van tuinhout. Naast het behouden van de natuurlijke houtkleur met zijn al dan niet karakteristieke eigenschappen kan je er uiteraard ook gewoon voor kiezen om het hout te bewerken met lak of verf. Door het hout te verven kan je het alle kleuren geven die je maar wilt, wel is het dan belangrijk dat je goed bekijkt hoe je het hout moet bewerken omdat elke houtsoort anders reageert op producten als ver of lak.

Stevigheid en structuur van hout

De verschillen in houtsoort brengen natuurlijk naast kleur en uitstraling ook eigenschappen als stevigheid en bewerkbaarheid met zich mee. Je hebt houtsoorten die heel simpel te bewerken zijn of hout dat aandacht nodig heeft. Ook heeft ieder hout zijn eigen manier van reageren op bijvoorbeeld weersomstandigheden, hier moet je rekening mee houden als je het hout buiten of in vochtige ruimtes zal worden geplaatst. Bron: Houtdirect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *